dinsdag, september 19

Tony en Geert doen het hem weer

Een olijk duo dat de belastingbetaler heel wat geld kost
Over Tony en Geert is al veel geschreven en inderdaad, een ontslagpremie van zo'n 1.2 miljoen euro is wel heel veel. Dat ga je ons hier dan ook niet horen ontkennen. Maar, en dat vergeten de meeste media voor het gemak toch al gauw weer, er is wel degelijk over onderhandeld en het staat zelfs op papier, twee handtekeningen naar het schijnt. Een contract heet zoiets al gauw in de volksmond. Niet betalen is wel degelijk contractbreuk. Heeft iemand de vlaamse regering verplicht om dat contract zo op te stellen? Ja, we moesten mee met de huidige markt, zegt Geert dan al snel. Wel, in de huidige markt vindt men zo'n contractbreuk niet zo grappig.

Geert heeft Tony nu voor de rechter gedaagd. Op zijn beurt. En zo zal de belgische belastingbetaler waarschijnlijk twee keer betalen. Eén keer voor de ontslagpremie en één keer voor de gerechtskosten. En zo imiteert Geert Tony tot in den treure toe. Want was ook Tony niet van plan ons twee keer te laten betalen? Eén keer via de overheidsdotatie voor de VRT, en één keer om naar Flikken te kijken via Belgacom tv...

Intussen is Mary gewoon geschorst, met behoud van loon uiteraard. Aan het tempo waarop rechtszaken in België tegenwoordig voorgeleid worden, kan Tony nu al flink genieten van zijn oude dag. Goed gespeeld, Tony. Stuur ons een kaartje. (gKush)
Update 20/09.
Tony krijgt dan toch nog een oprotpremie van Geert. Na het spierballengerol en de stoute taal van nog geen week geleden (Geert: 'we zijn niet van plan om een gouden handdruk te geven') bereikten beide partijen een akkoord 'zonder verdere polemiek of juridische procedures'). In plaats van 1,2 miljoen krijgt Tony maar 775.000 euro. Dus geen 1,2 miljoen euro en geen gerechtskosten. De belastingbetaler dan toch al bij al tevreden, zeker?

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Toch iets te snel door de bocht.

In juli 2002 werd hij benoemd tot gedelegeerd bestuurder van de VRT. Dit was in de vorige legislatuur (Paars-Groen!). De toenmalige mediaminister was Dirk Van Mechelen (VLD).
Geheel toevallig is Tony Mary (net als Piet Van Roe trouwens) van liberale strekking. Mary is ook notoir vrijmetselaar. Maar ook dit is louter toeval. Ook achter het feit dat hij uit Karel De Guchts kennissenkring komt moet je echt niets zoeken. Louter toeval !
Trouwens je moet al een cynicus zijn als je je afvraagt hoe het komt dat zowat alle topfuncties bij de VRT door vrijmetselaars worden ingevuld : Guy Peeters, Leo Hellemans, Siegfried Bracke
U raadt het : Louter toev...

Terug naar de ontslagvergoeding.
Het gunstige contract inclusief riante ontslagpremie dat Mary kon sluiten met de vorige regering is niet de verantwoordelijkheid van Geert Bourgeois (N-VA) wel die van zijn voorganger Dirk Van Mechelen (VLD). Maar die speelt momenteel de vermoorde onschuld.

11:32 p.m.  
Blogger gKush said...

Bedankt voor je reactie.
Mijn punt was dat de overheid wil putten uit de markt van de 'topmanagers' met bijhorende rechten en plichten. Nu dit tegenvalt, doen ze plots moeilijk over die plichten...

9:05 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Eind goed al goed. 775.000 euro rolt uit de jackpot. Een jong gezin betaalt een leven af voor hun stulpje van 200.000 euro. Tony gaat aan de haal met 775.000 lappen met één trek aan de arm. Met dank aan Dirk Van Mechelen en Patrick Dewael.

Er is een akkoord over einde contract Tony Mary.
Minister Geert Bourgeois en de voorzitter van de raad van bestuur van de VRT, Guy Peeters, hebben een akkoord bereikt met VRT-baas Tony Mary. Die zou 775.000 euro krijgen als vergoeding voor het beëindigen van zijn contract.

Dank je Dirk, dank je Patrick, dank je Karel.

2:53 p.m.  

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller