dinsdag, september 5

If you want an audience, start a fight

Paris Hilton gekopieerd met blote borsten

Het titelloze debuutalbum van babe Paris Hilton, sinds eind vorige maand in de winkel, is door de illustere Britse artiest Banksy in vijfhonderdvoud binnengesmokkeld in platenwinkels over heel Groot-Brittannië. Geen opmerkelijk nieuws, ware het niet dat Paris op de hoesfoto van de replica's - anders dan bij het origineel, voor alle duidelijkheid - afgebeeld staat met blote borsten.

Onachtzame kopers van de gekopieerde cd kunnen ondertussen luisteren naar fictieve songs als Why am I famous? of What have I done? , titels waarmee Banksy de verdiensten van la Hilton voor de popmuziek stevig op de korrel neemt. In het cd-boekje staan voorts nog een foto waarop Paris' hoofd vervangen is door de kop van haar hond of een verzonnen dankwoord aan Banksy voor zijn ,, wonderful work ''.

Het is niet de eerste keer dat Banksy van zich laat horen. In 2003 slaagde de graffitikunstenaar uit Bristol erin een eigen schilderij tussen die van het Tate Britain-museum aan de muur te bevestigen, waar het enkele uren onopgemerkt bleef hangen. Vorig jaar nog bracht Banksy een paradijselijke tekening aan op de Palestijnse zijde van de zogenaamde veiligheidsmuur in Israël
. (Uit de Standaard)

Het is al een tijdje dat we het werk van Banksy volgen en deze vorm van 'terrorisme' kan onze goedkeuring absoluut wegdragen. Banksy, anti-imperialist, anti-globalist, en gezegend met een fijn soort van humor. Extract vanop zijn website.'Is graffiti art or vandalism? That word has a lot of negative connotations and it alienates people, so no, I don't like to use the word 'art' at all.' Go Banksy, go ! Moge de Belgische Banksy vlug opstaan... God weet dat we er ééntje zouden kunnen gebruiken.. (gKush)If you want an audience, start a fight. (Banksy)

Update op dinsdag 5 september: Banksy's cd's die als aanklacht bedoeld waren, zijn nu al collector item's geworden en worden op Ebay verhandeld voor 1500 euro. Zo wordt Banksy ongewild voorwerp van het systeem dat hij aanklaagt.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller